Bruschetta z pomidorkami i czarnymi oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidorki

    3 sztuki
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    2 sztuki
  • oliwki czarne

    8 sztuk
  • bagietka

    2 sztuki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułeczki kroimy na pół i podpiekamy w tosterze lub w piekarniku(ok 5-7 minut w 180C). Pomidorki(moje z działki śliwkowe lecz małe) myjemy i kroimy w małą kosteczkę. Dymkę obieramy i jasną cześć kroimy w drobne plasterki. Oliwki czarne wyciągamy z zalewy, kroimy w plastry. Na talerz kładziemy bułeczki. Nakładamy pomidorki, doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy dymką oraz oliwkami czarnymi. Całość polewamy oliwą z oliwek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
patryska76 03.09.2013 17:19
Ciekawa przekąska ;) Musi być pyszna ;)
2milutka 03.09.2013 09:26
pyszne jedzonko:)
Marta1986 03.09.2013 09:05
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat