Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z pomidorem i selerem naciowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 2 kromki
pomidory 2-3 szt
seler naciowy 1/2 gałązki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
papryczka chili do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z pomidorem i selerem naciowym

1.Seler obrać z włókien ( jak rabarbar) i posiekać w bardzo drobną kostkę;
2.Pomidory umyć, usunąć gniazda nasienne i również pokroić w grubszą kostkę;
3.Liście bazyli umyć i osuszyć;
4.Pomidory, seler, bazylię wymieszać razem, doprawić solą i chili do smaku, skropić oliwą z oliwek, wymieszać i odstawić na 1/2h;
5.Po tym czasie kromki chleba opalić bezpośrednio na ogniu do lekkiego "przypalenia" się, jeszcze gorące natrzeć czosnkiem, nakładać na wierzch łyżkę-dwie wcześniej przygotowanych pomidorów i podawać;
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 23.02.2014 19:37
fajnie wygląda
paula99926 26.01.2014 23:21
bardzo ciekawe danie
fotoviderek 26.01.2014 10:42
Smacznie i zdrowo, a do tego pysznie :)
artur7 25.01.2014 14:42
z selerem mniam
SylwiaMagdaSabin 25.01.2014 13:30
Bardzo zdrowa.
usmiech 25.01.2014 13:06
proste i dobre
Alex_M 25.01.2014 12:18
Bruschettę uwielbiam, muszę wypróbować kiedyś z selerem :)
idealme 25.01.2014 12:15
uwielbiam takie przystawki, trafiłaś w 10!
Pyszota 25.01.2014 11:50
świetne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak