Bruschetta z pomidorem i selerem naciowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    2 kromki
  • pomidory

    2-3 szt
  • seler naciowy

    1/2 gałązki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól do smaku

  • papryczka chili

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Seler obrać z włókien ( jak rabarbar) i posiekać w bardzo drobną kostkę;
2.Pomidory umyć, usunąć gniazda nasienne i również pokroić w grubszą kostkę;
3.Liście bazyli umyć i osuszyć;
4.Pomidory, seler, bazylię wymieszać razem, doprawić solą i chili do smaku, skropić oliwą z oliwek, wymieszać i odstawić na 1/2h;
5.Po tym czasie kromki chleba opalić bezpośrednio na ogniu do lekkiego "przypalenia" się, jeszcze gorące natrzeć czosnkiem, nakładać na wierzch łyżkę-dwie wcześniej przygotowanych pomidorów i podawać;
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emiliozo 23.02.2014 19:37
fajnie wygląda
paula99926 26.01.2014 23:21
bardzo ciekawe danie
fotoviderek 26.01.2014 10:42
Smacznie i zdrowo, a do tego pysznie :)
artur7 25.01.2014 14:42
z selerem mniam
SylwiaMagdaSabin 25.01.2014 13:30
Bardzo zdrowa.
usmiech 25.01.2014 13:06
proste i dobre
Alex_M 25.01.2014 12:18
Bruschettę uwielbiam, muszę wypróbować kiedyś z selerem :)
idealme 25.01.2014 12:15
uwielbiam takie przystawki, trafiłaś w 10!
Pyszota 25.01.2014 11:50
świetne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat