Bruschetta z pomidorami, oliwkami i bazylią

Bruschetta z pomidorami, oliwkami i bazylią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • pomidory

    3 szt
  • oliwki zielone

    15 szt
  • bazylia świeża

    10 listków
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • oliwa

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bruschetta z pomidorami, oliwkami i bazylią

Pomidory obrać ze skórki i usunąć ziarenka. Miąższ z pomidorów pokroić w kostkę, oliwki, pokroić na plasterki, a bazylię posiekać. Składniki połączyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość wymieszać.
Bagietkę pokroić na kromki i podpiec w piekarniku. Następnie każdą kromkę natrzeć czosnkiem, skropić oliwą z oliwek i ułożyć na niej salsę pomidorową.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat