Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z pomidorami, oliwkami i bazylią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
czosnek 2 ząbki
pomidory 3 szt
oliwki zielone 15 szt
bazylia świeża 10 listków
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z pomidorami, oliwkami i bazylią

Pomidory obrać ze skórki i usunąć ziarenka. Miąższ z pomidorów pokroić w kostkę, oliwki, pokroić na plasterki, a bazylię posiekać. Składniki połączyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość wymieszać.
Bagietkę pokroić na kromki i podpiec w piekarniku. Następnie każdą kromkę natrzeć czosnkiem, skropić oliwą z oliwek i ułożyć na niej salsę pomidorową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak