Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z pomidorami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Grzanki

Chleb wiejski 4 Kromki

Pomidorki

pomidor rzymski 4 sztuki
oliwa 3 łyżki
woda 1 łyżka
ocet 1 łyżka
Przyprawa do bruschetty i dań kuchni włoskiej Prymat 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Porada

Jeśli z jakiś powodów nie możesz lub unikasz skóry pomidorów to radzę je sparzyć i ściągnąć skórę: najpierw wyciągamy korzonek, pomidora delikatnie nakrajamy "w krzyżyk" i zalewamy wrzącą wodą, po 2 minutach można go łatwo obrać ze skóry

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z pomidorami

Usuwamy z pomidora część z korzonkiem,
Przecinamy pomidory na pół,
Wyciągamy z pomidora tę wodnistą część z pestkami i odkładamy do osobnej miseczki
Pozostałe części kroimy w drobną kostkę

Miksujemy środki pomidora
Dodajemy wodę, ocet, oliwę, Przyprawę do Bruschetty,
Po wymieszaniu tych składników łączymy je z pomidorami pokrojonymi w kostkę

Kromki chleba opiekamy w tosterze lub na grillu.
Na gorące grzanki kładziemy przygotowane już pomidory.
Możemy ozdobić listkiem świeżej bazylii.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak