Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z mozzarellą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
pomidory 2 sztuka
mozzarella w kulce 1 sztuka
czosnek 2 ząbek
oliwa 2 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
bazylia 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z mozzarellą

Bagietkę kroimy na około centymetrowe kanapki, skrapiamy oliwą z oliwek. Wstawiamy na ruszt do piekarnika nagrzanego do 175 stopni z termoobiegiem i podpiekamy do zrumienienia. Pomidory nacinamy na krzyż (od spodu), zalewamy wrzątkiem i hartujemy zimną wodą. Obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Do pomidorów dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną bazylię oraz łyżkę oliwy. Solimy i pieprzymy do smaku. Mozzarellę kroimy na plasterki i układamy na opieczonych kanapkach. Na każdą kanapkę nakładamy pomidory. Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 12.12.2015 15:59
pysznie wyglądają
Klausia 17.06.2013 15:09
muszę wreszcie wypróbować :) na pewno wspaniałe :)
Kate131 08.10.2012 08:10
uwielbiam!
edi 16.09.2012 16:19
uwielbiam mozarellę
joanna__s 14.09.2012 17:09
Pomidor i mozzarella to idealne połączenie. Kuchnia włoska w znakomitym wydaniu.
Barbara/zuza22_85 12.09.2012 19:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak