Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z jajkiem

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
pomidory 500 g
cebula 1 szt
jajko 4 szt
mozzarella 80 g
oliwa
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z jajkiem

Jajka ugotować na prawie twardo ( 8 minut). Ostudzić je, obrać i pokroić w plasterki.
Cebule pokroić w piórka i zeszklić na oliwie. Następnie dodać do niej obrane ze skory i pokrojone w kostkę pomidory. Doprawić sola i dusić ok. 5 minut. Na koniec popieprzyć.
Bagietkę pokroić na kilkanaście kromek. Ułożyć je na blasze do pieczenia, polać oliwa i wstawić do nagrzanego piekarnika (180°) na ok. 5 minut ( aż uzyskają zloty kolor). Na każdej kromce ułożyć pomidory z cebula, plasterek jajka i kawałeczek mozzarelli. Wstawić na chwile do piekarnika aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 12.05.2017 14:50
Smaczna propozycja
Pani Domu 09.09.2014 13:00
bardzo apetyczna
romanrafal
romanrafal 09.08.2014 07:34
bardzo apetyczna
Wafelek2601 27.06.2014 09:00
aż ślinka leci
Katarzyna59 18.06.2014 20:46
przepyszna,
pawlito 05.06.2014 07:38
fajnie się komponuje
IZABELA29 03.06.2014 08:25
szybko i smacznie
Wacław 30.05.2014 12:01
smaczna kolacyjka !
agnieszka214 27.05.2014 17:28
takie smaczne i apetyczne
Adamorek 27.05.2014 14:27
Taka polska wersja
Kuchenka 27.05.2014 14:16
apetyczne :)
Ola1young 27.05.2014 14:11
proste danie a bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak