Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z gorgonzolą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1
czosnek ząbki 1
pomidory 4
bazylia świeża 1 łyżka
GORGONZOLA
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z gorgonzolą

Pomidory kroimy w kosteczkę, bazylię szatkujemy, całość mieszamy, solimy i odstawiamy w chłodne miejsce. Bagietki kroimy w plasterki. Smarujemy oliwą z dwóch stron i rumienimy na patelni, na małym ogniu. Czosnek kroimy na pół i trzemy nim kromkę bagietki. Następnie nakładamy troszkę gorgonzoli (często też używam fety lub pomijam ser), pomidory i gotowe. Wszystko musimy robić dosyć szybko, aby ser się lekko roztopił, a bagietka w momencie spożywania była ciepła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 02.11.2012 22:11
świetny przepis ;)
zuzanna_z 30.07.2012 12:41
fajne
magduś83 23.09.2011 19:50
to lubię :)
Koper 07.03.2011 15:47
to jest przepyszna przekąska :)
Joanna108
Joanna108 09.11.2010 08:26
lubię
Grażyna13 31.10.2010 11:32
To by mi smakowało :)
Zoso 28.10.2010 23:39
smaczne i zdrowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak