Bruschetta truflowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciabata

    1
  • pomidory

    4
  • sól do smaku

  • czosnek ząbki

    1
  • bazylia

    10 liści
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bruschetta truflowa foto
Ciabatę kroimy w kromki. Smarujemy z jednej strony oliwą truflową i smażymy na patelni grillowej. Podczas smażenia niegrillowana stronę bułki również smarujemy oliwą.
Krok 2 - Bruschetta truflowa foto
Gdy ciabata ładnie się zarumieni przewracamy i grillujemy z drugiej strony.
Krok 3 - Bruschetta truflowa foto
Pomidory kroimy w kosteczkę, im mniejsza tym lepiej. Lekko solimy i dodajemy posiekane liście bazylii.
Krok 4 - Bruschetta truflowa foto
Dolewamy niezużyta podczas smarowania oliwę truflową i mieszamy.
Krok 5 - Bruschetta truflowa foto
Ciepłe grillowane kromki nacieramy ząbkiem czosnku rozciętym po połowie i nakładamy na wierzch pomidory. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 16.12.2012 11:26
pyszna przystawka
hahanka 20.09.2012 22:58
muszę wypróbować:)
elficzna 09.08.2012 23:26
mmm oj takie rzeczy to ja lubię :)
Joanna108 19.02.2012 10:14
przepyszna !!!
Marlena/Kinia 07.12.2011 10:31
apetyczna ciabata z pomidorami.
Jolanta_P-S 24.10.2011 22:54
Zrobiłam sobie oliwe bazyliową i będa robić bruschette bazyliową
Anna146 20.10.2011 07:22
bardzo lubię dania na styl włoski
sylwia / sytofala 19.10.2011 23:19
smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat