BRUSCHETTA – grzanka z pomidorową salsą

BRUSCHETTA – grzanka z pomidorową salsą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 szt
  • czosnek ząbki

    3 szt
  • pomidory

    2 szt
  • parmezan starty

    1 łyzka
  • bazylia świeża

    1 łyzka
  • sól

    1 szczypta
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 szczypta
  • oliwa

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2 ząbki czosnku drobno siekamy, mieszamy ze sparzonymi, obranymi i pokrojonymi w kostkę pomidorami oraz startym parmezanem.

Bagietkę kroimy, smarujemy oliwą , opiekamy na patelni, a następnie smarujemy ostatnim ząbkiem czosnku.

Nakładamy pomidorową salsę, doprawiamy solą oraz pieprzem i świeżą bazylią.

Zajadamy!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

12.09.2015 10:37
pyszna przekąska

Ania84

11.09.2015 23:19
super smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat