Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BRUSCHETTA – grzanka z pomidorową salsą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
czosnek ząbki 3 szt
pomidory 2 szt
parmezan starty 1 łyzka
bazylia świeża 1 łyzka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
oliwa 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: BRUSCHETTA – grzanka z pomidorową salsą

2 ząbki czosnku drobno siekamy, mieszamy ze sparzonymi, obranymi i pokrojonymi w kostkę pomidorami oraz startym parmezanem.

Bagietkę kroimy, smarujemy oliwą , opiekamy na patelni, a następnie smarujemy ostatnim ząbkiem czosnku.

Nakładamy pomidorową salsę, doprawiamy solą oraz pieprzem i świeżą bazylią.

Zajadamy!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 12.09.2015 10:37
pyszna przekąska
Ania84 11.09.2015 23:19
super smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak