Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka
pomidory
ząbek czosnku
oliwa
mozzarella
cebula czerwona
bazylia świeża kilka listków
tymianek kilka gałązek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta

Bruschetta to tradycyjna przekąska, która pochodzi z kuchni włoskiej. Pyszne chrupiące pieczywo a na nim aromatyczne pomidory i inne dodatki.

Przygotowanie:

Pomidory sparzyłam, obrałam ze skórki, pokroiłam w kostkę.
Pieczywo pokroiłam na kromki, natarłam roztartym ząbkiem czosnku i posmarowałam oliwą.
Pomidory wyłożyłam na wierzch kromek, dodałam pokrojoną cienko cebulę czerwoną oraz kawałki mozzarelli.
Ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekałam w temperaturze 180 stopni aż, grzanki się zrumienią.
Po wyjęciu oprószyłam solą i swieżo zmielonym czarnym pieprzem.
Dodałam listki bazylii i gałązki tymianku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 20.09.2016 16:17
bardzo apetycznie wygląda
ilka01 19.09.2016 16:55
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak