Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka zapiekana z parmezanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 500-700 g
oliwa 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
parmezan starty 5 łyżek
sól i pieprz do smaku

Porada

Świetna jako dodatek do obiadu lub jako samodzielna przekąska.

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka zapiekana z parmezanem

Brukselkę umyć, przekroić na pół- wrzucić do miski.
Polać oliwą, wymieszać. Dodać sól i pieprz, bułkę tartą i parmezan.
Wyłożyć na blaszkę. Piec w 160 st. C przez 30-40 min- do miękkości.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak