Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z orzechami

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 500 g
orzechy włoskie 100 g
masło 50 g
cukier 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z orzechami

Kroki postępowania

1
Brukselkę obrać z paru listek. Głąbki naciąć na krzyż. Wodę z solą i cukrem zagotować. Wrzucić brukselkę i gotować 10minut.
Krok 1 - Brukselka z orzechami foto
2
Orzechy włoskie posiekać i uprażyć na suchej patelni. Zdjąć z ognia dodać masło i ponownie wstawić na mały ogień.
Krok 2 - Brukselka z orzechami foto
3
Kiedy masło się rozpuści dodać odsączoną brukselkę. Delikatnie przemieszać, tak aby masło z orzechami obtoczyło brukselkę.
Krok 3 - Brukselka z orzechami foto
4
Podawać na ciepło. Smacznego!
Krok 4 - Brukselka z orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 31.01.2014 19:54
Ty to masz pomysły :D
migotka28 15.01.2014 23:07
nie lubię brukselki ale ta wygląda bardzo smakowicie,trzeba by spróbowac może smak mi się zmienił
caralajna 13.01.2014 17:52
uwielbiam brukselkę, muszę spróbować z orzechami
Pani Domu 06.01.2014 20:54
super pomysł
mic 06.01.2014 20:36
NIgdy nie jadłem, nawet nie pomyślałem o takim połączeniu ,a tu proszę.. ciekawe jak smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak