Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka podsmażana na oliwie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 300 g
oliwa
sól
czosnek 2 ząbki
pieprz
suszone pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka podsmażana na oliwie

Kroki postępowania

1
Brukselkę delikatnie oczyszczam z niepotrzebnych listków i opłukuję pod wodą. Każdą główkę przekrajam na pół.
Krok 1 - Brukselka podsmażana na oliwie foto
2
Na patelni rozgrzewam odrobinę oliwy i układam brukselkę płaską stroną do dołu. Zaczynam podsmażać. W tym czasie czosnek obieram i wyciskam do brukselki. Gdy warzywo zaczyna być lekko miękkie i zarumieniona wtedy doprawiam solą i pieprzem smaku i delikatnie mieszam i przerzucam na drugą stronę. Nie należy brukselki rozgotować - powinna być lekko chrupiąca.
Krok 2 - Brukselka podsmażana na oliwie foto
3
Na sam koniec posypuję suszonymi pomidorami ze szczypiorkiem
Krok 3 - Brukselka podsmażana na oliwie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 22.03.2013 19:31
zawsze tylko gotowaną robiłam
Monika58 22.03.2013 16:18
rzadko ją jem, najczęściej w zupie jarzynowej, ale zjem ze smakiem :)
migotka28 22.03.2013 14:57
nie lubię brukselki ale wygląda smakowicie
Magda24 22.03.2013 13:12
lubię brukselkę - ma trochę inny smak niż pozostałe kapusty - smaczna jest z pikantnymi dodatkami właśnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak