Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka na słodko

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 250 dag
mleko 1 szklanki
olej 1 łyżka
woda 1 litr
ser grana padano 1 łyżka
orzechy włoskie 1 łyżka
rodzynki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka na słodko

Brukselkę myjemy, odrzucamy ziszczone listki. Gotujemy w wodzie z mlekiem i olejem, aż warzywa będą miękkie.

Wodę odlewamy, brukselkę wykładamy na talerze i od razy posypujemy serem grana padano, żeby ser się troszkę rozpuścił.

Posypujemy rodzynkami i orzechami włoskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 15.03.2015 07:25
bardzo ciekawe
Katarzyna59 11.03.2015 21:19
ciekawy przepis
luna76 11.03.2015 19:44
ciekawy przepis :)
elficzna 11.03.2015 18:02
Przyznaje, że takiej brukselki jeszcze nie jadłam. Bardzo często sięgam po to warzywko - bo po pierwsze bardzo mi smakuje a po drugie jest mega zdrowe. Muszę spróbować ten przepis
Anna169Hosz 11.03.2015 17:35
Interesujące, chociaż to chyba nie moje smaki.
Renata9 11.03.2015 15:50
Nigdy nie jadłam brukselki na słodko, ciekawa jestem smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak