Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka gotowana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 1/2 kg
masło 2 łyżi
ser żółty 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyża
sól 1 szczypta
piperz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka gotowana

brukselki umyć oczyścić z pożółkłuch listków namoczyć na 20 minut w wodzie a 1 łyżeczką soli w tym czasie zagotować wrzątek wsypać do niego 1 łyżeczką soli i włożyć brukselkę uważając by woda tylko ldwo ją przykrywała gotowa przez 15 minut na małym ogniu gdy jest miękka odcedzić i polać masłęm z bułką tartą i posypać startym serem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.11.2016 17:36
musi być pyszna
parysek10 16.05.2012 16:20
zrobiłam i była bardzo pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak