Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 0,5 kg
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki
masło 50 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka

Brukselkę gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Gdy jest miękka odcedzamy i pozostawiamy do przestygnięcia. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy brukselkę. Większe można przekroić na pół. Posypujemy bułką tartą i chwilę podsmażamy. Podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 21.12.2014 21:21
dobry dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak