Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukiew zasmażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smalec 100 g
masło 20 g
mąka pszenna 20 g
sól
cukier
brukiew 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Brukiew zasmażana

Brukiew opłukać, obrać i pokroić w kostkę. Zalać wrzącą wodą, dodać sól i cukier do smaku. Gotować do miękkości. Ze smalcu i mąki zrobić zasmażkę. Brukiew zagęścić zasmażką, zagotować i dodać surowe masło. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak