Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownies z orzechami i migdałami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 g
masło 80 g
cukier 1/2 szklanki
jaja 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka pszenna 2 łyżki
migdały 10 szt
daktyle 5 szt
orzechy włoskie 1 garść
cukier puder 2 łyżki do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Brownies z orzechami i migdałami

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki.Czekoladę z masłem roztopić , mieszając aby nie przypalić .
Krok 1 - Brownies z orzechami i migdałami  foto
2
Dodać cukier ,wymieszać i ostudzić .
Krok 2 - Brownies z orzechami i migdałami  foto
3
Migdały ,orzechy włoskie i daktyle posiekać nożem na drobne kawałki .
Krok 3 - Brownies z orzechami i migdałami  foto
4
Jajka ubić widelcem lub trzepaczką i wlać do tego przestudzoną czekoladę z masłem.
Krok 4 - Brownies z orzechami i migdałami  foto
5
Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia , wymieszać i dołożyć posiekane orzechy migdały i daktyle .
Krok 5 - Brownies z orzechami i migdałami  foto
6
Włożyć do foremek na muffinki i piec w piekarniku w 180 stopniach około 12 -15 minut . Po wyjęciu można posypać cukrem pudrem .
Krok 6 - Brownies z orzechami i migdałami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ApplePie 24.02.2017 09:51
Kuszace pysznosci ;)
Ada-Gaba 16.01.2017 17:24
doskonałe babeczki
Wiesława1 16.01.2017 08:25
Pyszny pomysł
ilka01 16.01.2017 00:14
pyszne słodkości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak