Brownie z powidłami śliwkowymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    2 tabliczki
  • masło

    200 g
  • mąka pszenna pełnoziarnista

    100 g
  • jajko

    5 szt.
  • cukier

    230 g
  • powidła śliwkowe

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Propozycja na smakowite, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto brownie z dodatkiem powideł śliwkowych, które doskonale podkreślają smak całości i rozpieszczają nasze kubki smakowe.

PRZYGOTOWANIE:

1. Masło i gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy.

2. Jajka ubijamy z cukrem za pomocą miksera, a następnie dodajemy cukier i powidła śliwkowe.

3. Do powstałej masy dodajemy ostudzone masło i czekoladę, szczyptę soli, mąkę pszenną pełnoziarnistą i dokładnie mieszamy.

4. Powstałą masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 20 minut.

Ciasto kroimy po ostygnięciu i odpowiednim stężeniu masy.

Życzę smacznego! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mama niejadka 18.08.2015 13:33
Pyszne ciasto
Jadwiga/Jaga85 17.07.2015 23:53
Pycha ciasto!
kloruś 17.07.2015 20:23
chętnie by skosztowała!
magda1976 17.07.2015 19:37
Super do popołudniowej kawki!
inka2012 17.07.2015 14:57
apetycznie wygląda :)
Maridka19 17.07.2015 14:00
Pychotka takie ciasto .
olyabuziaczek 17.07.2015 11:42
dobre ciasto :)
Renata9 17.07.2015 10:49
Bardzo smaczne ciacho :-)
Justi2401 17.07.2015 10:11
Jejku jakie wspaniałe! Porywam do kawki :)
jagoda5913 17.07.2015 09:45
Pyszne ciastka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat