Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie z orzechami włoskimi, żurawiną i skórką pomarańczową

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 g
kakao 30 g
olej 3/4 szkl
jajko 3
mąka 1/2 szkl
sól szczypta
cukier brązowy 1/2 szkl
cukier kryształ 1/2 szkl
orzechy włoskie 50 g
żurawina suszona 50 g
płatki jaglane 6 łyżek
skórka pomarańczowa kandyzowana 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie z orzechami włoskimi, żurawiną i skórką pomarańczową

Składniki na blachę o wymiarach 24x40

Czekoladę łamiemy na kawałki, przekładamy do miseczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie dodajemy olej i dokładnie mieszamy. Orzechy łamiemy na mniejsze kawałki. Jajka ubijamy z cukrami (aż będą puszyste, około 3miuty), następnie dodajemy czekoladę z olejem i ubijamy chwilę mikserem na małych obrotach. Dodajemy pozostałe składniki i ponownie chwilkę miksujemy na małych obrotach. Gotowe ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i pieczemy około 15–18 minut (z termoobiegiem) w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Po przestygnięciu kroimy na dowolne kawałki.
Gotowe Brownie możemy posypać starą na tarce czekoladą :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niki22 04.03.2014 11:26
mmm pychotka :) ja poproszę :)
norweska20 04.03.2014 10:44
zapowiada się smakowicie
gosia47-47 04.03.2014 10:42
mmmmm, pycha :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak