Przepis i sposób przygotowania na: BROWNIE Z ORZECHAMI
Foremkę ( np. keksówkę ) smarujemy odrobiną masła i wykładamy papierem do pieczenia.
Czekoladę łamiemy, roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy.
Miękkie masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy lekko ubite w osobnej miseczce jajka i dokładnie miksujemy.
Dodajemy przestudzoną czekoladę, a następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao.
Wszystko razem dokładnie mieszamy i wylewamy do foremki, wyrównujemy.
Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok.25-30 minut.
Gotowe ciasto powinno być lekko sprężyste, lekko wilgotne w środku.
Studzimy i za pomocą foremek wycinamy serca.
Gotowe posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy.
Smacznego!