Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie z orzechami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
czekolada gorzka 1 tabliczka
jajko 4 szt
aromat waniliowy 1/3 opak
espresso 50 ml
mąka 1.5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy 3/4 szkl
czekolada mleczna 1 tabliczka
sól 1 szczypta
kakao 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie z orzechami

Kroki postępowania

1
W misce nad parą rozpuszczamy masło i gorzką czekoladę.
Krok 1 - Brownie z orzechami foto
2
W międzyczasie kroimy orzechy (ja również dałam migdały) i czekoladę mleczną.
Krok 2 - Brownie z orzechami foto
3
Do przestudzonej rozpuszczonej masy dodajemy aromat waniliowy, espresso, kakao, sól, jajka, mąkę i proszek do pieczenia.
Całość dobrze mieszamy.
Krok 3 - Brownie z orzechami foto
4
Do masy dodajemy orzechy i czekolade. Delikatnie mieszamy.
Krok 4 - Brownie z orzechami foto
5
Wylewamy do blaszki (ja użyłam blaszki 30cm x 20cm).
Pieczemy w 170 stopnich (termoobieg) 30 minut.
Krok 5 - Brownie z orzechami foto
6
Po wystudzeniu kroimy na kostki.
Podajemy posypane cukrem pudrem.
Krok 6 - Brownie z orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak