Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie z kokosem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 230 g
jajko 4 szt
mąka pszenna 3/4 szklanki
wiórki kokosowe 1/3 szklanki
cukier 3/4 szklanki
masło 200 g
Soda oczyszczona Prymat 1/3 łyżeczki
woda letnia 2 łyżki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie z kokosem

Do rondelka włożyć masło i czekoladę, wstawić do kąpieli wodnej i stopić aż powstanie jednolita masa.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Sodę zalać wodą.
Do ubitych jajek wlać sodę i wsypać mąkę oraz wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszać. Dodać stopniowo płynna czekoladę. Po wymieszaniu przelać do natłuszczonej formy.

Piec ok. 35 minut w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem lub w temperaturze 170- 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu pozostawić jeszcze na kilka minut w gorącym piekarniku aby ciasto doszło. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 22.06.2017 21:40
Bardzo fajne ciasto
Franciszek 06.11.2016 18:27
pyszne do kawy
Patrycja33 15.09.2016 09:42
pyszne slodkosci :-)
Ela15 12.08.2016 17:34
wspaniale wygląda
Bernadeta1 11.07.2016 20:32
smaczne słodkości
adelajda 11.07.2016 18:02
poproszę kawałeczek do kawki
w mojej kuchni 11.07.2016 14:14
same pyszności
Futka 11.07.2016 12:09
Uwielbiam brownie
mirosława4 11.07.2016 11:59
by nam smakowało :)
Mniam 11.07.2016 11:24
Takie mocno czekoladowe ciasto z chęcią bym zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak