Przepis i sposób przygotowania na: Brownie z cukinią.
2.Masło przekładamy do miski i ucieramy na puszystą masę,dodajemy cukier,cukier waniliowy i olej,ucieramy przez kilka minut,wbijamy jajka i ucieramy.Następnie dodajemy proszek do pieczenia,sodę oczyszczoną,jogurt naturalny,kakao,ucieramy do połączenia się składników.Na koniec dodajemy cukinie i mieszamy.
3.Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
4.Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni.Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone.Studzimy i wyjmujemy z formy.
5.Cukier i kakao mieszamy z odrobiną gorącej wody,tak żeby powstała gęsta papka,dodajemy masło lub margarynę.Gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając do połączenia się składników.Polewę zdejmujemy z ognia i jeszcze mieszamy aż będzie gęsta i szklista.
6.Przygotowaną polewą smarujemy ciasto i odstawiamy do zastygnięcia polewy.