Przepis i sposób przygotowania na: Brownie z bananami i groszkiem czekoladowym
Następnie w rondelku rozpuszczamy pokrojone w kostkę masło razem z pokruszoną czekoladą, pilnujemy żeby się nie przypaliło.
W misce ubijamy mikserem na najwyższych obrotach jajka z cukrem i solą na puszystą masę tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści, a masa zrobi się bielsza. Dosypujemy mąkę i miksujemy krótko na najniższych obrotach. Do masy jajecznej dolewamy cienkim strumieniem masę czekoladową i delikatnie mieszamy.
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, posypujemy groszkami czekoladowymi lub pokruszoną czekoladą, układamy pokrojonego w 1 cm kawałki banana i wkładamy do piekarnika na 15-20 minut. Pilnujemy żeby się nie przypalił. Sprawdzamy patyczkiem czy jest już dobre.
Brownie jest dość cienkie więc szybko stygnie.
Na wierzch możemy ułożyć właściwie wszystkie owoce lub zrobić z samą czekoladą.