Przepis i sposób przygotowania na: Brownie malinowe
Dużą blachę do pieczenia smarujemy masłem i wysypujemy mąką.
Masło rozpuszczamy razem z czekoladą nad kąpielą wodną. Masę studzimy. W oddzielnej misce łączymy ze sobą jajka, kawę, wanilię i cukier. Lekko przestudzoną czekoladę łączymy z masą jajeczną. Całość studzimy.
W naczyniu łączymy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Stopniowo dodajemy do masy czekoladowej. Ciasto przelewamy do foremki. Na wierzchu układamy maliny.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Dużą blachę do pieczenia smarujemy masłem i wysypujemy mąką.
Masło rozpuszczamy razem z czekoladą nad kąpielą wodną. Masę studzimy. W oddzielnej misce łączymy ze sobą jajka, kawę, wanilię i cukier. Lekko przestudzoną czekoladę łączymy z masą jajeczną. Całość studzimy.
W naczyniu łączymy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Stopniowo dodajemy do masy czekoladowej. Ciasto przelewamy do foremki. Na wierzchu układamy maliny.