Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie malinowe

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
czekolada gorzka 200 g
czekolada mleczna 200 g
jajko 5
kawa rozpuszczalna 1 łyżka
ekstrakt waniliowy 2 łyżki
mąka pszenna 1 1/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżka
sól szczypta
maliny świeże 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie malinowe

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Dużą blachę do pieczenia smarujemy masłem i wysypujemy mąką.
Masło rozpuszczamy razem z czekoladą nad kąpielą wodną. Masę studzimy. W oddzielnej misce łączymy ze sobą jajka, kawę, wanilię i cukier. Lekko przestudzoną czekoladę łączymy z masą jajeczną. Całość studzimy.
W naczyniu łączymy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Stopniowo dodajemy do masy czekoladowej. Ciasto przelewamy do foremki. Na wierzchu układamy maliny.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Dużą blachę do pieczenia smarujemy masłem i wysypujemy mąką.
Masło rozpuszczamy razem z czekoladą nad kąpielą wodną. Masę studzimy. W oddzielnej misce łączymy ze sobą jajka, kawę, wanilię i cukier. Lekko przestudzoną czekoladę łączymy z masą jajeczną. Całość studzimy.
W naczyniu łączymy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Stopniowo dodajemy do masy czekoladowej. Ciasto przelewamy do foremki. Na wierzchu układamy maliny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.10.2014 17:29
zapowiada się pyszne ciasto
Ola1young 15.07.2014 14:17
przepyszne ,ale robisz smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak