Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie klasyczne mocno czekoladowe

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 200 g
czekolada 80% 150 g
jajko 4 duże
cukier 1,5 kubka
mąka pszenna 70 g
migdały 4 łyżki płatków

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie klasyczne mocno czekoladowe

Kroki postępowania

1
Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Odstawić do przestudzenia.
Krok 1 - Brownie klasyczne mocno czekoladowe foto
2
Jajka bardzo dobrze zmiksować z cukrem, na gładką, puszystą masę. Następnie dodać mąkę i roztopioną czekoladę, zmiksować. Jak już będzie dobrze wymieszane dodać migdały i wmieszać je łyżką.
Krok 2 - Brownie klasyczne mocno czekoladowe foto
3
Wylać gotową masę na okrągłą blaszkę (20-22cm). Piec w 180 stopniach przez około 35-40 min.
Krok 3 - Brownie klasyczne mocno czekoladowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 20.06.2013 20:15
Teresa, no właśnie to jest ciasto bez proszku :) Można dodać, ale nie trzeba :D
Stenka 20.06.2013 17:24
nie dodaję się proszku do pieczenia?
pierniczkowo 06.06.2013 14:10
moje ulubione ciacho :)
Katarzyna59 04.06.2013 09:48
świetny przepis
misia53 03.06.2013 18:02
uwielbiam czekoladowe , sama niestety ich nie robię
eMMe 03.06.2013 14:24
musi być przepyszny
Adamorek 03.06.2013 14:18
smakowity torcik
msmors 03.06.2013 14:02
ciekawy przepis
Juleczka20 03.06.2013 12:45
bardzo lubię takie czekoladowe ciasta
reniatka 03.06.2013 12:43
ależ pyszności
zielonamorelka 03.06.2013 12:12
zawsze chciałam zrobić takie prawdziwe brownie
Renata9 03.06.2013 12:11
pyszne ciacho
bogusia19 03.06.2013 12:02
smakowicie wygląda
dodi 03.06.2013 11:55
pycha do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak