Brownie klasyczne mocno czekoladowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    200 g
  • czekolada 80%

    150 g
  • jajka

    4 duże
  • cukier

    1,5 kubka
  • mąka pszenna

    70 g
  • migdały

    4 łyżki płatków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Brownie klasyczne mocno czekoladowe foto
Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Odstawić do przestudzenia.
Krok 2 - Brownie klasyczne mocno czekoladowe foto
Jajka bardzo dobrze zmiksować z cukrem, na gładką, puszystą masę. Następnie dodać mąkę i roztopioną czekoladę, zmiksować. Jak już będzie dobrze wymieszane dodać migdały i wmieszać je łyżką.
Krok 3 - Brownie klasyczne mocno czekoladowe foto
Wylać gotową masę na okrągłą blaszkę (20-22cm). Piec w 180 stopniach przez około 35-40 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 20.06.2013 20:15
Teresa, no właśnie to jest ciasto bez proszku :) Można dodać, ale nie trzeba :D
Stenka 20.06.2013 17:24
nie dodaję się proszku do pieczenia?
pierniczkowo 06.06.2013 14:10
moje ulubione ciacho :)
Katarzyna59 04.06.2013 09:48
świetny przepis
misia53 03.06.2013 18:02
uwielbiam czekoladowe , sama niestety ich nie robię
eMMe 03.06.2013 14:24
musi być przepyszny
Adamorek 03.06.2013 14:18
smakowity torcik
msmors 03.06.2013 14:02
ciekawy przepis
Juleczka20 03.06.2013 12:45
bardzo lubię takie czekoladowe ciasta
reniatka 03.06.2013 12:43
ależ pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat