Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie choinki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

masło 200 g
czekolada deserowa 200 g
jajko 3 szt
cukier 160 g
kakao 1 łyżka

krem

serek mascarpone 100 g
cukier puder 3 łyżki
zielony barwnik
perełki cukrowe

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie choinki

Kroki postępowania

1
Masło z czekoladą rozpuścić, ostudzić.
Jajka z cukrem lekko ubic trzepaczką.
Krok 1 - Brownie choinki foto
2
Do ubitych jajek dodać czekoladę z masłem, wsypać kakao i wymieszać.
Krok 2 - Brownie choinki foto
3
Przelać do blaszki 25x25 wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 25 min w temp. 170 st.
Krok 3 - Brownie choinki foto
4
Upieczone i ostudzone ciasto pokroić na trójkąty.
Krok 4 - Brownie choinki foto
5
Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i zielonym barwinkiem. Przełozyc do worka cukierniczego (jeśli nie mamy możemy użyć zwykłego worka i obciąć w nim róg)
Krok 5 - Brownie choinki foto
6
Na każdy trójkąt wyciskamy serek. Choineczki posypujemy cukrowymi perełkami. Jako pieńka możemy użyć cukrowych lizaków.
Krok 6 - Brownie choinki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

W poszukiwaniu inspiracji 26.12.2015 09:38
Bardzo fajny przepis ;)
Babeczka35 26.12.2015 07:31
Śliczne choinki:)
Poison1988 25.12.2015 22:22
Świątecznie i pysznie :)
RenataZ-et 25.12.2015 20:17
śliczne słodkości :)
Maridka19 25.12.2015 16:57
super wyglądają
Ania321 25.12.2015 15:45
fajny przepis :)
Łukasz15 25.12.2015 15:07
Super wyglądają
mirosława4 25.12.2015 14:51
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak