Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nutella 400 gram
jajko 6 sztuk
konfitura z czarnej porzeczki kilka łyżek
bita śmietana kilka łyżek
lody kilka łyżek
cukier kilka łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie

Jajka należy wbić do miski i ubijać mikserem aż powstanie jednolita masa, a objętość podwoi się. Nutellę delikatnie podgrzać do uzyskania płynnej konsystencji, stopniowo dodawać do masy jajecznej, cały czas mieszając. Masę przelać do foremki. Piec około 20 minut w 180 st. Celsjusza. Ciasto należy ostudzić. Podawać z dodatkiem kwaśnej konfitury, można posypać cukrem pudrem lub podawać z lodami i bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak