Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brotula w ziołach

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 3 szt (brotula)
masło 3 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
tymianek do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Brotula w ziołach

Kroki postępowania

1
Brotulę opłukać i osuszyć, oprószyć solą i pieprzem do smaku.
Krok 1 - Brotula w ziołach foto
2
Do środka każdej ryby włożyć po łyżeczce masła i gałązki ziół.
Krok 2 - Brotula w ziołach foto
3
Włożyć w rękaw do pieczenia.

Krok 3 - Brotula w ziołach foto
4
Piecz około 30 minut w temp. 200 stopni.
Krok 4 - Brotula w ziołach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 06.05.2015 16:32
Smaczna i mało popularna ryba ;)
Ifa 06.05.2015 10:21
nawet nie wiedziałam, że istnieje taka rybka, fajna propozycja :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak