Brokuły z jajkiem przepiórczym w sosie chrzanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brouł

    1 szt
  • przepiórcze jaja

    10 szt
  • śmietana

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
  • krem chrzanowy Smak

    1 łyżka
  • cukier

    1/4 łyżeczki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuł umyć i ugotować na parze aby był jędrny i chrupiący. Jajka ugotować na twardo,obrać i pokroić na pół. Smietanę,majonez, jogurt, chrzan wymieszać dodać odrobinę cukru i pieprzu do smaku. Na podzielony na różyczki brokuł ułożyć połówki jajek, całość polać sosem chrzanowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat