Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brokuły pod serowo-czosnkową pierzynką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

brokuł 1 sztuka

sos

śmietana 18 proc 1/2 kubeczka
ser mozarella 50 gram
ser pleśniowy 50 gram
czosnek 1 ząbek
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: brokuły pod serowo-czosnkową pierzynką

Brokuły gotujemy uważając aby ich nie rozgotować. W oddzielnym garnku podgrzewamy śmietanę dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokruszony ser pleśniowy i mozzarellę, Gdy ser się roztopi doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sosem polewamy ugotowane brokuły

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 09.06.2014 12:08
mi osobiście brokuły w takim wydaniu najbardziej smakują
Seba 09.06.2014 07:44
smaczne i zdrowe
Monika-twin 08.06.2014 23:13
Zdrowo i smacznie.
IlonaAlbertos 08.06.2014 21:55
Uwielbiam tak przygotowane brokuły.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak