Brokułowo-cebulowa zupa krem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1 sztuka
  • cebula biała

    8-9 małych sztuk
  • kostka rosołowa

    2 sztuki
  • marchew

    1 sztuka
  • jogurt naturalny

    150 gram
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w piórka, marchew w talarki. Do ok. 1,5 litra wody wrzucamy 2 kostki rosołowe, cebule i marchew. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 30 min.
Brokuł dzielimy na różyczki, wrzucamy do gotujących się warzyw.
Kiedy warzywa będą miękkie całość miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Nakładamy do misek i dodajemy po 1 łyżce gęstego jogurtu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mel Kimbra 10.09.2014 18:52
na pewno spróbuję.
ONY_za_kare 10.09.2014 18:33
pyszna zupka
Aannkaa82 08.09.2014 18:18
Wygląda obłędnie, piękny kolor.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat