Brokułowa zupa krem z groszkiem ptysiowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por średni

    1 szt
  • ziemniaki

    20-25 dag
  • śmietanka

    1/2 szkl
  • masło

    1 łyżeczka
  • groszek ptysiowy

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-

    do smaku
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuł umyć, podzielić na różyczki. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki obrać i pokroić na kawałki. W rondelku rozgrzać masło, wsypać utarte warzywa i ciągle mieszając, podsmażyć. Następnie wlać 4 szkl wody, dodać ziemniaki, brokuł, posiekaną cebulę i por. Gotować do miękkości ziemniaków. Następnie wyjąć kilka różyczek brokuły a resztę zmiksować razem z ziemniakami. Pod koniec dodać śmietankę, przyprawić do smaku, podgrzać

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 03.06.2013 22:56
Wygląda smakowicie.
Elżbieta17 12.02.2013 17:29
pyszna zupka:)
kate.500 18.01.2013 08:34
uwielbiam zupke brokulowa
Iwusia 21.06.2012 22:13
smaczna zupka
Ada-Gaba 08.01.2012 19:12
uwielbiam zupy
Monika111 06.01.2012 08:41
Lubię taką zupkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat