Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokułowa z serkiem topionym

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka kawałek
marchew 2 szt
seler kawałek
ziemniaki 4 szt
brokuł 250 g
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
serek topiony 25 g
śmietana 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
koperek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Brokułowa z serkiem topionym

Kroki postępowania

1
Do garnka wrzucamy umyte mięso, dodajemy liście i ziele, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, dorzucamy do garnka. Kawałek selera obieramy, myjemy i również dorzucamy do zupy. Gotujemy 5 minut.
Krok 1 - Brokułowa z serkiem topionym foto
2
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, dorzucamy do zupy.
Krok 2 - Brokułowa z serkiem topionym foto
3
Różyczki brokuła płuczemy i dorzucamy do garnka.Gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
Krok 3 - Brokułowa z serkiem topionym foto
4
Serek topiony kroimy w mniejsze kawałki (szybciej się rozpuści) i dodajemy do zupy. Mieszamy, aby nie przykleił się do dna.
Krok 4 - Brokułowa z serkiem topionym foto
5
W kubku rozprowadzamy śmietanę z mąką i odrobiną wody na gładką masę. Zagęszczamy naszą zupę, anergicznie mieszając. Doprawiamy Maggi i dodajemy posiekany koperek. Mieszamy i gotujemy jeszcze 3 minuty.
Krok 5 - Brokułowa z serkiem topionym foto
6
Brokułowa o bardziej wyrafinowanym smaku dzięki dodanemu serkowi topionemu. Gorąco polecam do wypróbowania takiej wersji brokułowej.
Krok 6 - Brokułowa z serkiem topionym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 19.10.2013 22:13
lubie brokulowa, ciekawa wersja
jasiek 19.10.2013 21:24
ciekawa wkładka
Joannasz3190 19.10.2013 20:15
Ciekawy smak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak