Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokułowa z prażonymi migdałami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1szt
feta 150 g
migdały 150 g
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 4 łyżki
sok z cytryny
Pieprz cytrynowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Brokułowa z prażonymi migdałami

Różyczki brokuła obgotować w lekko osolonej wodzie. Ser pokroić w kostkę. Majonez połączyć z jogurtem, doprawić sokiem z cytryny, oraz pieprzem cytrynowym. Migdały uprażyć na suchej patelni. Składniki połączyć ze sobą. Lekko wymieszać.(Zostawić garść migdałów do posypania wierzchu sałatki). Posypać wierzch migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 08.02.2013 19:18
musi być bardzo dobra
eMMe 08.02.2013 19:11
świetne połączenie :)
eMMe 08.02.2013 19:11
świetne połączenie :)
eMMe 08.02.2013 19:11
świetne połączenie :)
paulina2157 08.02.2013 18:57
bardzo smaczna, już kiedyś taką jadłam, dodatkowo szybka w przygoptowaniu
treonina 08.02.2013 18:50
fajna!
jordi 08.02.2013 18:36
Przyrządzam identyczną,tyle że dodaję jeszcze miód

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak