Brokułowa przekąska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

SKŁADNIKI

  • brokuł

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierki
  • olej do smażenia

  • mąka

    ok 200 garm
  • jajko

    2 sztuki
  • mleko

    200 ml
  • sól do smaku

DIP CZOSNKOWY

  • jogurt naturalny

    1 mały
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól do smaku

  • koperek

    1 łyżeczka swieżego
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuł dzielimy na różyczki. Obgotowujemy go w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy.
Z mąki, mleka, soli i jajek przygotowujemy ciasto naleśnikowe. W gotowym maczamy ugotowane brokuły. Następnie każde z nich maczamy w bułce tartej. Tak przygotowane wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy do zrumienienia.
Gotowe wyjmujemy i odsączamy na papierowym ręczniku.
DIP:
Czosnek przeciskamy przez praskę, dokładamy do jogurtu, doprawiamy i mieszamy z koperkiem.



Jadwiga/Jaga85
Podajemy jako przekąskę do dipu koperkowego lub jako dodatek do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 24.07.2015 08:24
wyśmienita! Uwielbiam takie rzeczy
Jagódka77 14.05.2015 15:44
jadłam kiedyś jest przepyszna
Marta Ryżek-Kalkowska 31.03.2015 19:46
smakowicie wygląda.
gusia1000 20.03.2015 00:13
Pyszna przekąska.
atort111 09.03.2015 08:45
smacznie wygląda ta przekąska
turkus3 01.02.2015 14:33
mniam... :-)
dollce 01.02.2015 11:37
Lubie takie przekąski
Kuchenka 01.02.2015 10:32
pyszności :)
ada.la 01.02.2015 08:45
fajna propozycja
Malinka 31.01.2015 22:50
Chętnie bym się skosztowała, dla mnie bardzo smaczna propozycja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat