Brokułowa kremowa z nutką mięty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek topiony śmietankowy

    50 gram
  • czosnek

    4 ząbki
  • mięta liście

    3-5 sztuk
  • groszek ptysiowy

    wedle uznania
  • sól

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • oliwa

    do podsmażenia
  • brokuły

    0.5 kg
  • bulion warzywny

    1 litr
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuł dzielimy na różyczki.
Podsmażamy w dużym garnku na oliwie drobno pokrojone 2 ząbki czosnku.
Dolewamy bulion i wrzucamy brokuł.
Gotujemy do miękkości, wrzucamy serek topiony, pozostałe 2 ząbki czosnku, miętę i blendujemy.
Jak chcemy żeby było gęstsze gotujemy jeszcze na małym ogniu.
Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami do smaku.
Podajemy z groszkiem ptysiowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 13.02.2014 11:21
taką zupkę to ja lubię
IwonaKa 08.01.2014 00:10
z serkiem topionym,muszę też dodać,jestem ciekawa jak smakuje
Bernadeta1 29.12.2013 00:31
ciekawe połączenie a zupka na pewno smaczna
mariel78 23.11.2013 09:29
smaczna zupka
kuklik 16.11.2013 14:31
fajna zupka i ta mięta zaskakuje
Robert10 27.07.2013 16:33
pomysłowa z tą mietą
martyna94 04.07.2013 19:11
Coś przepysznego! :)
czekoladka_m 19.06.2013 07:20
podoba mi się takie połączenie;)
Dorota59 18.06.2013 19:14
ciekawy smak
MAR3STA 05.06.2013 10:59
prezentuje się znakomicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat