Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
serek topiony śmietankowy
50 gram -
czosnek
4 ząbki -
mięta liście
3-5 sztuk -
groszek ptysiowy
wedle uznania -
sól
do smaku -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
do smaku -
oliwa
do podsmażenia -
brokuły
0.5 kg -
bulion warzywny
1 litr -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sposób przygotowania
Podsmażamy w dużym garnku na oliwie drobno pokrojone 2 ząbki czosnku.
Dolewamy bulion i wrzucamy brokuł.
Gotujemy do miękkości, wrzucamy serek topiony, pozostałe 2 ząbki czosnku, miętę i blendujemy.
Jak chcemy żeby było gęstsze gotujemy jeszcze na małym ogniu.
Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami do smaku.
Podajemy z groszkiem ptysiowym.
Komentarze (23)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (13)