Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuł w galarecie z indykiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka pieczony lub wędzony 500 g (pieczeń)
brokuł
pieczarki marynowane słoik
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
bulion drobiowy 2 kostki
sól i pieprz
koperek
pomidor

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuł w galarecie z indykiem

Żelatynę rozpuścić w małej ilości zimnej wody , brokuł dokładnie opłukać , ugotować w rosole z kostek bulionowych .
Gdy brokuł będzie miękki , wyjąć z rosołu , odcedzić , a do wywaru dodać wcześniej przygotowaną żelatynę. Dokładnie wymieszać , odstawić w chłodne miejsce do wystygnięcia.
Pieczeń pokroić w średnią kostkę , brokuł podzielić na różyczki , wszystko ułożyć w formie / najlepiej w formie z otworem w środku/.
Wyjąć pieczarki ze słoika , odcedzić , ułożyć między kostką a różyczkami brokułu.
Kiedy galareta zacznie tężeć , zalać nią wszystkie poukładane w formie składniki.
Udekorować koperkiem , a także cząstkami pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 09.12.2014 05:05
bajerancko to wygląda :)
kasienka23 07.12.2014 16:48
muszę taką galaretkę zrobić! rewelacyjna!
VioletoweKucharzenie 07.12.2014 15:35
pięknie podany
Agata3 07.12.2014 10:57
brokuła nie jadłam ale może być smaczny w galarecie :)
Ania84 06.12.2014 22:12
smacznie się zapowiada
Iwusia 06.12.2014 21:55
ojj zjadłabym :)
Wafelek2601 06.12.2014 21:49
Bardzo dobry
Megg 06.12.2014 21:36
bardzo smacznie
Konczi 06.12.2014 20:35
świetna galareta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak