Przepis i sposób przygotowania na: Brioszki śniadaniowe
2.Po tym czasie połącz w naczyniu wszystkie składniki oprócz masła ( mąka, mleko skondesowane, roztrzepane jaja, sól,skórka z cytryny,zaczyn drożdżowy);
3.Następnie wyłóż ciasto na blat obsypany mąką i wyrabiaj aż ciasto stanie się gładkie i lśniące. W połowie wyrabiania dodaj masło;
4.Wyrobione ciasto umieść w dużym półmisku, przykryj folią spożywczą i odstaw na 1,5h do wyrośnięcia.
5.Po tym czasie, ponownie wyłóż ciasto na blat, lekko odgazuj, tnij na mniejsze kawałki (o wadze ok. 100 g) i formuj brioszki. Formowanie: kawałek ciasta rozwałkuj, a następnie zaczynając od jednego z brzegów zwiń w rulonik; Rulonik ponownie zwiń w "ślimaka" zaczynając od jednego z końców i tak aż do wykończenia ciasta.
6.Uformowane brioszki odstaw na 30 min do wyronięcia. W tym czasie rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Tuż przed włożeniem do piekarnika posmaruj brioszki mlekiem i posyp cukrem.
7.Piecz 15-20 minut. Smacznego!