Briam - grecka zapiekanka

Briam - grecka zapiekanka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    2 szt
  • ziemniaki

    2 szt
  • pomidor

    2 szt
  • cebula

    3 szt
  • ser mozarella

    25 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Briam - grecka zapiekanka

Cukinie, ziemniaki i cebulę pokrój w plastry, pomidory w ósemki. Blachę posmaruj oliwą, ułóż warzywa, polej oliwą, posyp ziołami, posól i popieprz. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po około 40 minutach pieczenia wymieszaj warzywa i dodaj ser pokrojony w kostkę. Piecz jeszcze około 40 minut, aż ziemniaki staną się miękkie, a ser ładnie się zarumieni. Przed podaniem posyp suszoną miętą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Margo1 22.10.2012 20:10
ekstra
Margo1 22.10.2012 20:10
ekstra
Renataj 19.12.2011 19:52
Jeśli ten cukier zamienić na cukinię to pyszny przepis.
aleksa123 06.05.2011 08:32
rozumiem,że te dwie sztuki cukru to chodzi o cukinie? Bo z cukinią smaczne, z cukrem nie wiem:-)
szajba2 04.04.2011 15:26
uwielbiam
bami 03.04.2011 22:58
Interesujące :)
Barbara55 29.01.2011 14:55
lubię zapiekanki
kielcok1 22.01.2011 15:23
to i coś greckiego nadaje się do jedzenia
gryczyn 25.07.2010 15:57
Fajny i prosty przepis. Czy warzywa nie roztopią się po jednej godzinie i 20 min pieczenia?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat