Brązowy ryż z marchewką i groszkiem

Brązowy ryż z marchewką i groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka z groszkiem (mrożona)

  • masło

  • sos sojowy

  • bulion

    1 kostka
  • ryż brązowy

    1 torebka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Brązowy ryż z marchewką i groszkiem

Zagotować wodę z kostką bulionową do ryżu i makaronu-do gotującej dorzucić ryż i gotować pod pokrywką. Osobno zagotować pół kostki warzywnej w 300ml wody- wrzucić mrożonkę marchewki z groszkiem.Gdy zmiękną odlać wodę i dodać łyżeczkę masła i 2-3krople sosu sojowego do warzyw-postawić na 3min na wolnym ogniu. Za pomocą filiżanki zrobić \"kupkę\" z ryżu,dokoła ułożyć warzywa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

maryśka 08.05.2011 14:02
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat