BRATWURST W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    3 sztuki
  • ciasto francuskie

    1\3 sztuki
  • Grill przyprawa klasyczna Prymat

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na 3 paski.Każdy z nich obsypujemy przyprawą grill klasyczna i nakładamy jedną kiełbaskę . Ciasto zwijamy dookoła kiełbaski i po górze nacinamy nożem. Górę ponownie obsypujemy przyprawą. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lidzia 31.08.2014 06:29
Mniamuśna.
pestka 30.08.2014 19:53
kiełbaski pierwsza klasa
asiczekz 30.08.2014 18:29
mniamm :) wygląda pysznie
Róża1 30.08.2014 18:06
palce lizać - kiełbaski:-).
agnieszka214 30.08.2014 17:45
takie pysznosci
Motorek 30.08.2014 17:07
Wygląda pysznie
Sroczka 30.08.2014 16:57
Zjadłabym taką kiełbaskę w cieście.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat