Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bounty

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
cukier 5 łyżek
mąka pszenna 4 łyżki
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia pół łyżeczki
mleko 3 szklanki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
cukier 1/2 szklanki
kokos 250 gram
margaryna 200 gram
kokos

Przepis i sposób przygotowania na: Bounty

Biszkopt:
Białka ubić z cukrem dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Wylać na tortownice i upiec.

Kokos:
Dwie i pół szklanki mleka zagotować z cukrem. Dodać wiórki kokosowe i margarynę gotować na małym ogniu przez około 20 minut. Pod koniec do gotującego się mleka dodać budyń rozpuszczony w 1/2 szklance mleka i mieszać aż zgęstnieje.

Gdy masa ostygnie wyląc na biszkopt ,wyrównać powierzchnie i polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 19.02.2013 07:43
dobre
Gary Michy 18.02.2013 22:41
Mmm pyszności :)
marcia7 18.02.2013 22:39
świetne
Piotr-21 18.02.2013 22:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak