Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka zimowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 słoik (500 ml)
żeberka wieprzowe 300 g
ocet
sól i pieprz
marchewki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka zimowa

Żeberka i pokrojoną w plasterki marchew w zalać 1,5 l wody i gotować do miękkości. Następnie wrzucić botwinkę ze słoika gotować jakieś 10 min. Doprawić do smaku octem ,solą oraz pieprzem. Podawać z ugotowanymi ,ubitymi ziemniakami okraszonymi cebulką przysmażoną na smalcu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 06.05.2015 15:32
ale robisz smaka,pychaaaaa
jasiek 06.05.2015 13:34
zdrowy taki barszcz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak