Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka ze szczawiem na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 1łyzka na 1l mieszanki

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka ze szczawiem na zimę

Botwinkę i szczaw przebrać i dokładnie umyć. Osuszyć. Bardzo drobno pokroić. Włożyć do garnka, posolić i zagotować. Gorącą włożyć do słoików ( 0,33 l) i pasteryzować ok. 10 min. Wyjąć, obrócić do góry dnem i wystudzić. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:30
Robię tak na zimę.
krokodyl 20.02.2012 09:28
ale nie napisała Pani, że szczaw zrobi się zawsze łykowaty po jakimś czasie jeśli nie usuniemy WSZYSTKICH żyłek.........
Babciagramolka 29.03.2011 18:40
A takiej jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak