Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka zabielana śmietaną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe młode 600 g
woda 2 l
cebula biała 1 szt
czosnek 3 zabki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
śmietana 12% 4 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka zabielana śmietaną

Młode buraczki obrać i pokroić, ja dodałam też pokrojone łodyżki liści więc razem wszystkiego miałam 600 g. Zalać to wszystko wodą (można też bulionem), dodać pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać przyprawy: majeranek, liśc laurowy oraz Kucharka wedle uznania. Gotować aż buraczki będą miękkie. Śmietanę wymieszać z odrobiną wywaru oraz mąką i wlać do garnka. Wszystko zagotować i gotowac jeszcze 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 17.10.2015 11:26
uwielbiam :)
IKrakowianka 24.02.2014 17:09
świetny smak i apetyczny kolorek
RenataZ-et 19.02.2014 22:43
bardzo smaczna
Grazyna0211 26.10.2013 10:53
jedna z moich ulubionych zup
Dorota59 27.09.2013 10:54
moja ulubiona wiosenna zupka
artur7 28.07.2013 18:45
lubie taka zupke
JOANNA16 25.07.2013 16:14
pyszności))))
Marta1986 23.07.2013 19:26
pyszności mniam
IwonaDD 23.07.2013 19:00
pyszności !
Konczi 23.07.2013 18:45
uwielbiam botwinke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak