Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka z ziemniakami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

botwinka 2 pęczki
buraczki zmielone 200 gram
czosnek 4 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
sól 1 szczypta
sok z cytryny 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 szczypta
śmietana 30% 200 ml
ziemniaki 1 kg
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
indyk 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka z ziemniakami

Do garnka wkładamy udko umyte i pokrojone do tego ziele i listek . Buraczki gotujemy szybciej obieramy mielimy i takie dodajemy do zupy oraz 4 ząbki czosnku sprasowanego. Gotujemy, aż mięso zmięknie . Dopiero wtedy dodajemy botwinkę chwile gotujemy i zalewamy śmietaną 30 %. W tym samym czasie gotujemy ziemniaki osobno . Po ugotowaniu ugniatamy z odrobina masełka i łyżką do lodów robimy kulki na talerz nakładamy trzy i zalewamy botwinką . Smacznego .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 14.02.2014 14:29
fajny przepis na botwinkę
aniagdz 04.10.2013 12:19
ziemniaczki mmm, pysznie to razem wygląda;)
w mojej kuchni 31.08.2013 17:35
dla mnie zupka zrobiona
SmakolykiJoanny 31.08.2013 12:17
Lubie zmieniać dodatki w zupie :)
Konczi 31.08.2013 11:56
Uwielbiam botwinkę, podaję ją nieco inaczej ale Twój pomysł również mi się podoba
Ewa104 31.08.2013 11:47
Botwinkę bardzo lubię.Ale najbardziej mój wzrok przykuły te ziemniaczki gniecione w zupie.Przypomniała mi się kuchnia mojej babci.Sama nie wiem,czemu w ten sposób nie podawałam zupy.Pora to nadrobić.
joanna__s 31.08.2013 11:34
U mnie w tym roku buraczków jak na lekarstwo, więc jeszcze nie było mi dane jeść takiej pysznej zupy.
Łukasz15 31.08.2013 10:45
Pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak