Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka z pomidorami i szczawiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kurczaka 2 litry
włoszczyzna mały pęczek
botwinka średni pęczek
pomidory konserwowe krojone 1 puszka
szczaw mały pęczek
czosnek 2-3 ząbki
pieprz
śmietana
ziemniaki 700 g

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka z pomidorami i szczawiem

Do wywaru drobiowego dodać dowolnie rozdrobnioną włoszczyznę, obrane ziemniaki pokrojone w kostkę oraz jarzynkę.
Gotować do miękkości jarzyn.
Oczyścić i opłukać botwinkę i szczaw - pokroić osobno.
Do zupy dodać botwinkę, gotować kilka minut, po czym wlać pomidory z puszki.
Podgotować 10 minut i dodać pokrojony szczaw.
Kiedy się podgotuje doprawić zupę wyciśniętym czosnkiem i pieprzem.
Można zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 12.06.2013 10:51
smaczna zupa ,fajny pomysł ze szczawiem :)
Habibi 12.05.2012 21:03
Zapraszam serdecznie do przejrzenia mojej książki kucharskiej :) *** Zapewne każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak