Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka z koperkiem do słoików

3.0
(11)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

botwinka 3 pęczki z buraczkami
koper świeży 1 pęczek

składniki na zalewę

woda 1 litr
cukier 3/4 szklanki
ocet 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/4 szklanki
pieprz ziarnisty
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka z koperkiem do słoików

Wykonanie:
Liście botwinki dokładnie umyć i razem pokroić z koperkiem. Następnie z podanych składników zagotować zalewę z przyprawami. Botwinkę przełożyć do wyparzonych słoików, dodać po kilka ziaren pieprzu i po jednym listku laurowym, zalać gorącą zalewą i pasteryzować około 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 24.04.2016 21:32
Botwinkę ugotowałam dziś na obiad. Ale z taką marynowaną się nie spotkałam.. Nadaje się potem, żeby ugotować z niej zupę po sezonie? :)
mami93 23.04.2016 13:01
fajny pomysł :)
RenataZ-et 23.04.2016 09:05
bardzo dobry pomysł
agaK. 23.04.2016 00:22
Dla mnie to nowość taka marynata.
Kolorowa 22.04.2016 22:21
Dobry pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak