Botwinka z koperkiem do słoików

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • botwinka

    3 pęczki z buraczkami
  • koper świeży

    1 pęczek

składniki na zalewę

  • woda

    1 litr
  • cukier

    3/4 szklanki
  • ocet

    1 szklanka
  • sól

    1/4 szklanki
  • pieprz

    ziarnisty
  • Liść laurowy suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Liście botwinki dokładnie umyć i razem pokroić z koperkiem. Następnie z podanych składników zagotować zalewę z przyprawami. Botwinkę przełożyć do wyparzonych słoików, dodać po kilka ziaren pieprzu i po jednym listku laurowym, zalać gorącą zalewą i pasteryzować około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MałaMi89 24.04.2016 21:32
Botwinkę ugotowałam dziś na obiad. Ale z taką marynowaną się nie spotkałam.. Nadaje się potem, żeby ugotować z niej zupę po sezonie? :)
mami93 23.04.2016 13:01
fajny pomysł :)
RenataZ-et 23.04.2016 09:05
bardzo dobry pomysł
agaK. 23.04.2016 00:22
Dla mnie to nowość taka marynata.
Kolorowa 22.04.2016 22:21
Dobry pomysł.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat